Onderzoek Rijksrecherche naar echtgenoot CBR examenmanager?

Ambtsmisdrijf?

Loading

Voormalig rijschoolhouder Henrie Kamps gaat de Rijksrecherche vragen om onderzoek te doen naar mogelijke betrokkenheid van de echtgenoot van de Enschedese examenmanager Irene Maris bij de hetze vanuit het CBR. Kamps verdenkt de politieman van ambtsmisbruik: het lekken van informatie en mogelijke betrokkenheid bij tientallen intimidaties aan zijn adres. Het lukt het CBR vrij eenvoudig om meer dan twintig keer de politie op te zetten tegen Kamps.

“Een tijdje geleden vertelde Irene Maris tegen enkele rijschoolhouders dat niet alleen zij goede contacten had bij de politie, maar dat haar man daar ook werkzaam was. Ze vertelde trots dat ze zelf agente was geweest. Samen zouden ze mij wel een lesje leren was haar boodschap. Ik ben in een tijdbestek van veertien maanden 20 keer staande gehouden; dat kan geen toeval zijn. Eigenlijk was er nooit een aanleiding, behalve dat agenten altijd zeiden “het CBR heeft ons gebeld’.

Ik heb meerdere malen politie aan de voordeur gehad, ben onterecht in de cel gegooid. Als je dan 1 en 1 optelt dat kan het zomaar zo zijn dat de heer Maris, of hoe zijn werkelijke naam ook is, een rol speelt in een georganiseerde hetze tegen mij. Ik pik dat niet. Ben er helemaal klaar mee! Als hij boos is om de verdenking en het onderzoek van de Rijksrecherche moet hij zijn vrouw maar aanspreken vanwege haar uitlatingen. Het CBR zal dat zeker niet doen… daar is alles geoorloofd om critici kapot te maken. Het stikt daar van afgedankte politiemensen, het is het afvoerputje van het korps.”

Volgens Kamps heeft Maris, of hoe zijn werkelijke naam ook is, deze aanklacht te wijten aan zijn eigen vrouw. “Kijk het CBR heeft veel ex-agenten in dienst en kennelijk is het voor die types heel normaal dat je tegen rijscholen zegt dat je iemand samen met je man wel een lesje kan leren omdat je ooit hoofdagente bent geweest en omdat je man nog steeds bij de politie werkt. Nu moet de Rijksrecherche maar uitzoeken of de echtgenoot van Maris betrokken is of informatie heeft gelekt.”

Gerelateerde berichten