Kamps knokt door richting Nationale Ombudsman en Rechten voor de Mens

Loading

Zijn journalistieke onderzoek rond de Enschedese vestiging van het CBR heeft hij een half jaar geleden gestaakt, maar zijn strijdvaardigheid over hoe het CBR omgaat met kritische rijscholen en de kandidaten daarvan zeker niet. Nadat directeur Jan Jurgen Huizing hem recent schriftelijk mee deelde dat het CBR zijn rijschool niet wil inschrijven heeft Kamps juristen gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken om op basis van juist dat besluit tot aan de hoogste (Europese) instanties de strijd aan te gaan met het CBR.

Kamps zelf is niet bereid tot een interview, omdat hij tegen PTSS vecht. Maar een van zijn juristen licht het besluit toe:

“Het niet-inschrijven van een rijschool waarbij Henrie Kamps betrokken is lijkt strijdig met internationaal recht. In feite is die inschrijving louter bedoeld om op basis van machtigingen examenproducten voor klanten (leerlingen) aan te vragen. Kamps heeft een geldige WRM pas en is daarom een gecertificeerde instructeur. “Zowel hij als zijn leerlingen hebben op basis van de Grondwet gelijke rechten aan klanten van rijscholen en rijscholen die wel een inschrijving hebben bij het CBR.” aldus de raadsheer.

In een recent Kort Geding van het CBR tegen Kamps stelde de voorzieningenrechter vast dat Kamps ‘door partijen onweersproken erkend wordt als journalist’. Hij heeft het recht om onderzoek te doen naar de misstanden bij het CBR, maar ook het recht om halftime rijles te geven. En hij heeft het recht dat zowel hij als zijn leerlingen een gelijkwaardige behandeling krijgen; ook als hij niet door zijn klanten gemachtigd kan worden. Maar daar is geen sprake van; leerlingen én rijschoolhouders die niet staan ingeschreven bij het CBR krijgen geen gelijkwaardige behandeling.

“En juist daar gaan we tegen strijden. Consumenten (leerlingen) die geen machtiging kunnen geven aan hun instructeur of rijschool, worden bewust benadeeld door het CBR. Ze zijn later aan de beurt bij de aanvraag van een praktijkexamen, ze worden tegengewerkt, zij mogen de instructeur niet mee laten rijden en andere zaken. Een niet-ingeschreven rijschool lijdt mede daardoor schade.” aldus de adviseur van de Needse straatvechter.

Hoewel Kamps zelf niet reageert is het geen geheim dat hij in een persoonlijke strijd verwikkeld is geraakt met Alexander Pechtold en divisiemanager Rijvaardigheid Harold Bekhuis vanwege zijn publicaties als journalist en onderzoeksmethodes. Waarbij hij beiden openlijk beschuldigd van misbruik van het ambt en corruptie.

De landelijke consumentenvereniging VCBA zegt in een reactie verbaasd te zijn dat het CBR een rijschool niet wil inschrijven. “De grootste afnemer van praktijkexamens in de Randstad, Autorijschool L, staat wel ingeschreven, terwijl uit ons onderzoek is gebleken dat dit helemaal geen rijschool is maar een ‘handelshuis in praktijkexamens, Daar werkt niemand met een WRM bevoegdheid. Er is door ons onlangs al een WOB verzoek ingediend bij het CBR. Uiteindelijk zal het CBR opnieuw ‘met de billen bloot’ moeten” zegt voorzitter Hansen van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs. 

De grootste afnemer van praktijkexamens in de Randstad, Autorijschool L, staat wel ingeschreven bij het CBR, terwijl uit ons onderzoek is gebleken dat dit helemaal geen rijschool is maar een ‘handelshuis’ in praktijkexamens, Daar werkt niemand met een WRM bevoegdheid. Het CBR meet met vele maten en benadeeld jongeren met dit soort grondwettelijke dwalingen…

Pascal Hansen, voorzitter VCBA

Gerelateerde berichten