VCBA: ‘Henrie zei al je staat al met 9-1 achter bij de rechter’

Voorzitter VCBA verlaat gedesillusioneerd Zupthense rechtbank!

Loading

Vanmorgen om half tien moest hij zich als vrijwilliger en voorzitter van de Verenging ConsumentenBelang Autorijbewijs melden de Zutphense rechtbank. Het CBR beschuldigde hem van alles en nog wat waarin hij zich helemaal niet herkent. Op het moment dat wij met hem bellen moet hij nog steeds bekomen van deze ervaring.

‘Ik wist helemaal niet wat mij de verwachten stond dus ik heb een brief gemaakt en had een SD kaart met daarop foto’s en video’s die aantonen dat onze vereniging gewoon netjes onderzoek heeft gedaan. Beelden waarop je dat die leerling Jens onzin heeft verteld.

Maar dat had ik volgens de president van de rechtbank 24 uur van tevoren moeten inleveren. Dus zij wilde het niet aannemen. Dat vond ik vreemd, want even voor mij mocht de advocaat van het CBR nog wel zaken en bewijzen in brengen. Ik vind dat heel erg oneerlijk. Ik ben een burger en ken die spelregels helemaal niet. Maar dan had ik maar op websites moeten lezen hoorde ik haar zeggen.

Henrie zei toen ik vanmorgen bij hem instapte; ‘Je staat al met 9-1 achter bij de rechter’ En omdat ik met hem meereed heeft hij mij na die tijd uitgelegd wat hij bedoelde. Hij vertelde mij dat ik moest schaken tegen een grootmeester, terwijl ik alleen maar kon dammen. Ik begrijp nu wel wat hij bedoeld. Wat oneerlijk zo’n Kort Geding. Wat een gelieg allemaal!

Hij vertelde mij ook dat hij de rechtbank twee weken geleden schriftelijk had geïnformeerd dat hij de zaak niet kon voorbereiden, omdat hij op vakantie was en vanwege PTSS daar mogelijk ook niet toe in staat was. De rechter had daar geen enkele boodschap aan. Maar hij was redelijk opgelucht toen we weer Neede gingen. ‘Mooi materiaal voor de docu-serie’ zei hij.

“We vragen later het volledige procesverbaal op en dan moet de redactie maar kijken of dit een eerlijk Kort Geding is geweest. Het is ook de bedoeling om in serie te laten zien hoe rechters eigenlijk blindelings alle prietpraat van het CBR en dure advocaten geloven. Tijdens de zitting merkte Henrie ook meerdere keren op de dat rechter al liet blijken dat zij er al op voorhand van overtuigd was dat ‘wij’ Rijvisie zijn.’