Rijvisie

blog voor onafhankelijke rijscholen

Alternatief voor dagopleiding theorie op komst!

Tijden veranderen en nu al merken steeds meer rijscholen dat de leerlingen moeite hebben met het traditionele opleidingsmateriaal; boeken en online websites die feitelijk dezelfde leesbare inhoud bevatten. De voorbije jaren speelden aanbieders van eendagstrainingen in op de snel groeiende behoefte van leerlingen om in een kort tijdsbestek de theorie klassikaal tot zich te nemen.

Dit najaar wordt een nieuwe variant geïntroduceerd; Flizztheorie.nl. In 100, 250 of 500 video-flitsen van 30 seconden kan de leerling kennis nemen van alle theorie die nodig is om kansrijk te zijn op het theorie-examen.

Leerlingen kunnen zelfs op dag of avond voor ze naar het CBR moeten voor een theorie-examen een FlizzExperience bestellen; dan kijken ze via een VR bril naar een drie uur durend videoprogramma waarin de highlights van de theorie op een flitsende manier te zien zijn.

De initiatiefnemers verwachten dat na 2025 de behoefte aan de huidige dagopleidingen zullen afnemen, onder druk van regelgeving. ‘Leren-on-demand’ moet er voor zorgen dat een leerlingen de theorie kunnen zien en oefenen op het moment dat ze dat zelf willen.

Loading