BOVAG: ‘Deaf, dumb & blind’?

Loading

Volgens insiders is het aantal ingeschreven rijscholen bij BOVAG in de loop der jaren flink geslonken, maar ondanks dat ontstaat toch telkens de indruk dat de organisatie doof, stom en blind is voor de onrust die groeit in de rijschoolwereld. Ze zouden zich toch eens moeten afvragen waarom steeds meer rijscholen afhaken bij de BOVAG denkbeelden. Daar waar er in het recente verleden sprake van was dat de BOVAG Rijscholen onderdeel zouden uitmaken van ‘de Koepel’ heeft dat ‘op het laatste moment’ anders uitgepakt. De BOVAG en naar verluidt de ANWB blijven een eigen koers varen. Bij tijd en wijlen gooit de BOVAG een duit in het zakje richting de politiek, want die denken nog steeds dat er een flinke achterban is bij dit V&D-achtige fenomeen. Sinds jaar en dag niet weg te denken uit onze maatschappij. Maar bij tijden en wijlen valt op dat BOVAG weinig op heeft met een eerlijke, betaalbare rijopleiding voor alle jongeren in ons land. Is BOVAG verworden tot een ordinair verdienmodel?

Nu lezen wij via een van de blogs voor de rijschoolwereld dat de BOVAG de politiek, zo vlak voor de verkiezingsstrijd losbreekt, oproept om ‘hogere eisen’ te stellen aan de oprichting van een rijschool. Want de BOVAG, net als CBR, legt een verband tussen een hogere verkeersveiligheid en de rijopleiding. Maar, en dat kan de BOVAG weten, dat verband is er niet of nauwelijks.

BOVAG voorzitter Arno Smits zou zo maar aanwezig kunnen zijn geweest bij de opnames van een interview met Geertje Hegeman. Zij is Hoofd afdeling Verkeersveiligheid op het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Zij vertelt in onderstaand fragment exact hoe vooral niet vast te stellen valt dat er een verband is tussen de rijopleiding en de verkeersveiligheid . Anders gezegd: CBR, BOVAG, DGMO, VVRI…. zeg maar ‘de branche’ spelt jongeren en hun ouders gewoon wat op de mouw. Geneuzel over ‘verkeersonderwijs’! Jonge mensen moeten gewoon, zoals in andere landen, de regels kennen en autorijden beheersen.

Als je als meisje een ernstig ongeluk krijgt met je fietst omdat je, net als alle andere meisjes, nog steeds de mobiel in de hand hebt tijdens het fietsen…. ligt dat dan er aan dat je ouders je niet hebben leren fietsen, of de basisschool of dat je niet hebben geleerd dat je goed moet uitkijken? Kom op!

Voor een eerlijke opleiding is het vooral van belang dat alle betrokken partners, zeker ook een consumentenorganisatie als de BOVAG, niet langer ”deaf, dumb & blind blijft’!

Gerelateerde berichten