BOVAG tegen Tweede Kamer: “Stop code 78”

Loading

Hoewel het BOVAG ledenaantal, onder rijscholen, in de voorbije jaren zeer drastisch is afgenomen doet het er in de landelijke politiek en media nog steeds toe als ‘de BOVAG iets roept’. Laten we het hopen! Het is de BOVAG, die geen deel uitmaakt van de alom bejubelde Koepel Rijopleiding en Verkeerseducatie, die een voorstel indient bij de Tweede Kamer. Een voorstel dat moet zorgen voor het verdwijnen van code 78. Het begin van een betaalbare rijopleiding?

De BOVAG heeft er gisteren bij de Tweede Kamer op aangedrongen om de automaatcode op een rijbewijs te laten vervallen wanneer de persoon zeven extra lessen heeft gehad in een schakelauto. En wat de BOVAG betreft worden die lessen geïntegreerd in de opleiding in een automaat.

bron-rij-instructie.nl

Het moet een opsteker zijn voor de beide consumentenverenigingen [VCBA en VVRC] dat nu, voor het eerst, een ‘gezaghebbende’ brancheorganisatie haar nek uitsteekt voor de langgekoesterde wens van de consumentenclubs om de rijopleiding ‘anders’ vorm te geven, waardoor deze weer betaalbaar wordt voor het overgrote deel van de Nederlandse jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 23 jaar.

Juist op het moment dat in Twente, daar weer, de discussie in volle gang is omdat examinatoren daar volledig naar eigen willekeur kandidaten van een regionale rijopleider wel of geen code 78 gaven, nadat deze handgeschakeld in een half-automaat het handgeschakeld praktijkexamen B met een voldoende hadden afgelegd.

Via klagenovercbr.nl stuurden al enkele tientallen Twentse jongeren een klacht over het feit dat een vriendin bij het CBR in Enschede wel een gewoon rijbewijs kreeg en anderen de code 78.

bron: rij-instructie.nl