HALLO!! Marion Smit….

Betrouwbare overheid?

Loading

Je bent 17, 18 of 19 en wilt graag je rijbewijs halen. Dat mag van Marion Smit (inzet), zij is de hoogste baas bij het ministerie, zeker ruim drieduizend euro kosten. Zij is de dame die de baas is boven het CBR; zij geeft opdrachten aan het CBR en kan ingrijpen, zoals het ministerie dat in 2019 deed toen het CBR oudere mensen benadeelde door niet op tijd hun rijbewijzen te verlengen. Het CBR werd toen onder verscherpt toezicht gesteld.

In een brief aan de consumentenbond VCBA schrijft mevrouw Smit een tijdje geleden dat er bij haar of haar ministerie geen berichten bekend zijn over klachten of problemen bij het CBR. Hallo!!!

Marion Smit liegt; zoveel is wel duidelijk. Maar dat hoort bij haar baan. Dat hoort bij Den Haag. Wij gaan proberen haar mobiele nummer te vinden en dan kun jij haar over een tijdje zelf vragen hoe jij zonder hulp van anderen een rijbewijs kunt betalen. Dat werkte vier jaar geleden bij de ouderen best goed. Als er duizenden brieven of telefoontjes bij de Haagse ambtenaren binnenkomen dan komen ze wel in beweging. Ambtenaren zoals Marion Smit handelen pas als ze zelf ergens last van hebben. Dat leerde ze van haar baas Cees van der Burg.

Dit zijn de inkomsten als jij 10 uur per week werkt bij de Jumbo en dat is dan ook nog bruto. Jij weet misschien niet wat dat netto is, maar Marion Smit weet dat wel hoor. 

overzicht van brutoloon bij de Jumbo op basis van 10 uur per week

De ‘vriend’ van mevrouw Smit, Alexander, geeft aan dat jij minimaal €3.050 moet betalen; als je tenminste direct de eerste keer slaagt …. anders komen er nog 10 weekendjes werken bij. Omdat verkeersveiligheid volgens Marion en Alexander nu eenmaal geld kost. Ook een grote leugen zo vertelde een collega van Marion, Geertje Hegeman, in een tv programma.

Alexander Pechtold is de baas van het CBR; geen frisse man. Geen leuk verleden. Marion vertrouwt en gelooft hem wel. Haar zijn geen slechte berichten bekend…. oh ja en Sinterklaas bestaat volgens Marion echt wel.

Wij rekenen even voor je uit hoeveel weekenden jij volgens Marion en haar ‘vriend’ moet werken bij de Jumbo en we gaan er even vanuit dat je salaris niet bruto is… Dus eigenlijk moet je nog wel een paar weken langer werken, omdat je op je bank iets minder ontvangt dan de €74,20 die op het overzicht staat.

hoeveel weekenden van 10 uur werken kost een rijbewijs op dit moment?

Nou pak’m beet zo’n veertig weekenden. Maar dat kunnen er ook vijftig worden als Alexander en Marion er ‘zin in hebben’.

Oh ja… dan moet je nooit in het weekend een biertje drinken, niet naar de bioscoop gaan, geen vakantie, geen nieuwe kleren en oeps… geen condooms kopen. Beter geen studie volgen, waarbij je zelf het collegegeld moet betalen. Huur vooral geen kamer en denk er aan dat het op je 18e mogelijk nog moeilijker wordt… dan moet jij je eigen ziektekostenverzekering misschien ook betalen..

Wij denken dat Marion Smit geen kinderen heeft en als ze die wel heeft dan zijn ze geboren met een gouden lepel in de mond! Jij weet misschien niet wat dat spreekwoord betekent; Marion weet dat zeker wel!!

Had iedere jongere maar zo’n sponsor…