Opkomst Pieter Omtzigt heeft mogelijk grote gevolgen voor CBR medewerkers!

Loading

Al ruim anderhalf jaar worden Pieter Omtzigt, Caroline Van der Plas en Geert Wilders structureel geïnformeerd over de misstanden binnen het CBR. En dus is de aankondiging dat Omtzigt met een eigen partij start goed nieuws voor de betaalbaarheid van het rijbewijs. Tegelijkertijd zal een eventueel succes van de Twentenaar mogelijk gevolgen hebben voor de CBR examinatoren en anderen.

“Als je het boek hebt gelezen ‘een nieuw sociaal contract’ dan weet je dat als het aan Omtzigt ligt, de komende tien jaar ambtenaren weer moeten gaan leren dat de burger voorop staat. Dienstbaar zijn aan de burger en niet andersom zoals momenteel bij het CBR, UWV en Belastingdienst het geval is. Tegelijkertijd schuilt daar ook het gevaar. Want kun je de honderdduizenden ambtenaren nog wel her-opvoeden?

Omtzigts belangrijkste verkiezingsthema’s staan al wel vast: bestaanszekerheid voor iedereen, een betrouwbare overheid. Juist die thema’s die bij het CBR van Alexander Pechtold en Jan Jurgen Huizing in de onderste lade liggen.

‘Bij het CBR lijkt die bestuurlijke verandering nu al een onmogelijke opgave. Daar werkt een flink deel van de medewerkers al tientallen jaren niet echt meer volgens de menselijke maat; rijscholen en hun kandidaten zijn voor hen niet meer of minder dan een inschrijf- of kandidaatnummer. We hebben dat vorig jaar gezien toen er in Twente tientallen examens onnodig werden afgebroken door gecorrumpeerde examinatoren. En we zien dat wekelijks aan de afhandeling van klachten door het CBR. Vrijwel iedere klacht wordt ongegrond verklaard.’

Onlangs was het CBR directeur Alexander Pechtold die, zoals te doen gebruikelijk, met zijn politieke pet op uithaalde naar Omtzigt. Laten we hopen dat het straks andersom is. En dat de rijopleiding voor iedereen betaalbaar blijft.

Keer op keer kritiseerde Alexander Pechtold de D66 opponent Pieter Omtzigt; nu begint Omtzigt een eigen partij: