Vice-voorzitter VVRI: “Kamps verdient een standbeeld”

Loading

Ramsie Outhman, de vice-voorzitter van de Vereniging Voor Rijscholen en Instructeurs (VVRI) zegt in een interview met Rijvisie.nl dat voormalig rijschoolhouder/klokkenluider Henrie Kamps een standbeeld verdient.

“Het is mijn persoonlijke mening. Henrie heeft door zijn onderzoek en vastberadenheid er voor gezorgd dat een voorzieningenrechter voor het eerst kritische vragen stelt over hoe de CBR regels zich verhouden tot internationale wetgeving. Dat is uniek!”

De snelst groeiende branche-organisatie, die gisteren in de Almelose rechtbank vertegenwoordigd werd door een bestuurslid, strijd binnen de Koepel Rijopleiding en Verkeerseducatie [ KRV, red ] zelf volop tegen de ongewenste bemoeizucht van het CBR bij rijscholen. Zo zorgde de VVRI al voor het inkorten van de wachttijd voor een tweede herexamen van 15 naar 10 weken. En de Amsterdamse vereniging strijd nu tegen de introductie van de prestatieladder.”

“Kijk die prestatieladder van het CBR gaat er echt niet komen. Daar liggen wij als VVRI binnen de Koepel nu al voor” aldus Outhman.

“DGMO [onderdeel van het ministerie, red] ziet het CBR als examinator ten behoeve van rijvaardigheid en beoordelaar van de medische rijgeschiktheid, het CBR ziet een bredere rol voor zich op het terrein van verkeers- en vervoersveiligheid. Meest duidelijk is dit geworden in de aanloop naar en in de opvolging van het rapport Roemer. Volgens het CBR pakte DGMO haar rol onvoldoende en stapte zij om die reden zelf in de rol van aanjager van dit rapport. DGMO en het CBR zouden hun beider rolopvatting duidelijker kunnen demarqueren”, luidt een veelzeggend citaat.

bron: januari 2023 rij-instructie.nl

klik op afbeelding om artikel te lezen