‘CBR gaat maandag praten met de gemeente, politie én OM….’

Blufpoker van Alexander Pechtold gaat nog dagje langer door....

Loading

Het CBR laat via haar spreekbuis Rij-Instructie.nl weten dat het examencentrum in Enschede pas dinsdag weer open gaat. Met moet eerst nog extra veiligheidsvoorzieningen treffen en gaat een gesprek aan met de gemeente, politie én het OM. Het CBR gaat de kosten die men de afgelopen jaren heeft moeten maken op Kamps verhalen. Zo schrijft Hans Peijs van het CBR blog Rij-instructie.nl; het doorgeefluik van het CBR.

“Dat is goed nieuws zegt journalist Henrie Kamps. Misschien levert het wat op. In ons dossier zitten brieven aan elk van die instanties. Een brief aan en van van de burgemeester, die vorig jaar antwoordde toen ik de ‘driehoek’ heb geïnformeerd over mijn mishandeling bij het CBR Examencentrum. Ik zal zijn persoonlijke antwoord alvast klaar leggen. Dat kan op de stapel van brieven aan politiebazen Wolter Albers en Janny Knol. Dat gaat dan in een mapje met de uitspraak van de Almelose voorzieningenrechter in het Kort Geding van dit voorjaar. Wordt vast erg vermakelijk. Wel even afwachten of we nog wel in Nederland leven, misschien gelden hier nu ook de Turkse of Russische rechtsregels.”

klik op dit artikel om het volledige bericht tegen betaling te lezen op de CBR-spreekbuis Rij-Instructie.nl

Kamps juicht de gesprekken van harte toe. Hij zegt er weinig vertrouwen in te hebben dat het OM, de politie een goed besluit nemen. “Als het OM onafhankelijk was geweest dan hadden ze in 2018 wel een strafzaak tegen Pechtold aangespannen vanwege het omkopingsschandaal. Dat lukte niet, dus daar zullen wel wat bevriende D66-ers zitten. Ik heb de hoofdofficier van Jusititie vorig jaar een paar aangetekende brieven gestuurd op advies van Dilan Yeşilgöz-Zegerius; zeg maar de verantwoordelijk minister. Misschien kan degene die namens het OM meepraat even de antwoorden meebrengen… daar wacht ik nog op.

Van de politie verwacht ik ook weinig goeds, want die hebben een officiële klachtenprocedure tegen twee lokale agenten vorig jaar zonder echte argumenten stopgezet.

Dan resteert de burgemeester; die vertrouw ik wel een eerlijk oordeel toe. Men hem wil ik wel praten en dan neem ik even wat onderzoeksresultaten en video-registraties mee.

Wat betreft het verhalen van de kosten is Kamps erg laconiek; ik heb vorig jaar flink wat productie-capaciteit ingekocht voor 2023 en 2024. Dat is vooruitbetaald en wordt gebruik voor de tv-opnames voor een programma dat ‘Wolvenjacht’ gaat heten. Drie keer raden over wie die serie of film gaat.

Dus geld is er niet …. wel doorzettingsvermogen, maar ik verwacht niet dat Alexander Pechtold en de rest van zijn corrupte management daar op zitten te wachten.

“Misschien kan het OM mij daarna even uitleggen wanneer ze mijn aangiftes tegen Pechtold, Bekhuis en vijf lokale CBR-ers in behandeling nemen. Of de aangifte tegen minister Harbers, omdat hij heeft gelogen over de examencapaciteit en 100 extra examinatoren zodat de veelal jonge kandidaten weer eerlijk behandeld worden door dit door en door verziekte onderdeel van de overheid.

Kamps geeft aan dat het CBR toch nog minimaal één keer langs de rechter zal moeten om hem een gebiedsverbod op te leggen, tenzij de ‘driehoek’ zonder wederhoor gelooft wat Alexander Pechtold hen op de mouw spelt én geen respect heeft voor een eerder

gerechtelijk vonnis. “Maar ook daar houd ik rekening mee… ons ‘gave landje’ is behoorlijk het spoor bijster….”