‘Kamps is bij sommigen onder de huid gekropen, het werd heel erg privé’

CBR D66-ers maakten Kris Kalloe en Henrie Kamps helemaal kapot!

Loading

Eerst was het de huidige Tweede Kamer voorzitter Vera Bergkamp en daarna Alexander Pechtold. Beiden lid van de directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Beiden D66-er. Beiden maakten ze de rijscholen, gezinnen en rijschoolhouders helemaal kapot met liegen, bedriegen, manipuleren en erger! Kennelijk het handelsmerk van D66: de nieuwe bestuurscultuur.

Pechtold laat deze week door Dagblad Tubantia optekenen ‘Kamps is bij sommigen onder de huid gekropen, het werd heel erg privé’.

Beide geruïneerde rijschoolhouders geven aan dat het CBR bij hen onder de huid is gekropen. Erger; zelfs tussen de oren. Liegende en bedriegende lokale CBR-medewerkers hielpen de Rijswijkse en Arnhemse managers mee om de rijscholen van Kalloe en Kamps helemaal kapot te maken. Met hulp van de politie!

In Enschede is opnieuw slachtoffer gemaakt. Maandag wordt bekend wie dat is. Opnieuw een rijschool die terechte kritiek uitte. Al langer dan tien jaar. Maandag moet het CBR door een verzoek op de Wet Open Overheid honderden documenten openbaren. Inmiddels is de eigenaar voor twee maanden geschorst en doodsbang om vrijuit te spreken. Vluchten voor verdere represailles. Bang om het personeel te moeten ontslaan. Want openlijke kritiek brengt het risico mee om je rijschool kwijt te raken.

De Haagse Kris Kalloe eigenaar van CityLine kan er over meespreken. Hij is tijdens ons gesprek erg emotioneel, heeft sinds enkele weken weer slapeloze nachten en angstaanvallen. Doodsbang voor Vera Bergkamp en nog wat andere CBR-ers uit de tijd dat het CBR zelfs een van zijn 10 lesauto’s letterlijk en figuurlijk voor de trein gooiden. Kalloe is alles kwijtgeraakt en leeft al tien jaar in angst.

Anders is het met Achterhoeker Henrie Kamps. Hij is herstellende van PTSS na een zware mishandeling op 8 maart vorig jaar op het examenterrein van het CBR in Enschede. Kamps, een straatvechter is alles kwijtgeraakt door die drie vermaledijde letters: CBR.

Door zijn verzet tegen de vele integriteitsschendingen, onterechte schorsing en ongekende media-hetze van Alexander Pechtold raakte hij zelfs het contact met zijn beide dochters kwijt. Hij kreeg vorige maand het bericht dat hij wel opa werd, maar zijn kleinkind niet zou zien tenzij hij zijn strijd tegen het CBR opgaf.

“Hun moeder is door Pechtold in een ‘leidinggevende’ positie gezet bij het CBR in Enschede en heeft zich laten meeslepen in het misbruik van de macht. Het heeft heel veel pijn gedaan, voelde als een rouwproces, maar goede mentale ondersteuning heeft gezorgd dat ik terug kon komen in mijn kracht”

“Hoe persoonlijk wil Pechtold het hebben? De man die zijn partijgenote en geliefde Anne Lok met haar kinderen van de ene op de andere dag de rug toekeerde en zich nooit meer liet zien. Omdat Anne Lok, naar verluidt, weigerde abortus te plegen en mentaal kwetsbaar en ziek werd.”

“Er zijn in Enschede vijf CBR medewerkers die de ambtseed te schande hebben gemaakt. En hoe dieper Kalloe, ik en anderen onder hun huid kunnen kruipen … hoe beter. Later dit weekend worden de namen en ambtsovertredingen van deze vijf openbaar via dit blog. Anderen in Enschede doen gewoon hun werk, maar zolang er geen onderzoek naar ‘de Vijf’ komt zullen ze hinder houden van journalistiek onderzoek en mediadruk.

“Kamps kocht vorig jaar het domein onrecht.nl voor €25.000 van een Hilversumse tv-producent en zegt dat hij daarmee een nieuwe media-cultuur gaat ontwikkelen. Een nieuw kanaal. Voorheen was Onrecht een tv-programma bij Powned.

“Onrecht.nl gaat vanaf 1 januari 2025 bij ambtenaren, op elk niveau, onder de huid kruipen tenzij onze overheid zorgt dat burgers een loket hebben waarbij hun klachten binnen een aanvaardbare termijn serieus worden aangepakt. Dat is niet de Nationale Ombudsman; die komen om in het werk omdat instanties zoals het CBR ze bombarderen met klachten.

Onrecht.nl gaat, desnoods met draaiende camera’s , voor de voordeur van ambtenaren staan om ze aan te spreken op hun ambtseed. Wellicht komt door dat format enige bewustwording onder ambtenaren wat de tekst van het ambtseed met zich meedraagt.