‘Mij demoniseren raakt mij enorm, maar weerhoud ons niet’

CBR misbruikt examenrit minderjarige Jens van Rijn uit Tilligte in de rechtbank

Loading

Hij werd twee jaar geleden op basis van leugens in eerste instantie 3 maanden geschorst en toen het CBR duidelijk werd dat dit onrechtmatig was schreef Alexander Pechtold hem persoonlijk definitief uit. Kort daarvoor ontdekte hij ernstige misstanden in het ICT platform TOP van het CBR. Hij informeerde, toen het CBR dit in de doofpot wilde houden, de regionale media. Die gooiden, uit desinteresse, het bewijs dat hij meestuurde in de onderste lade.

Die zelfde media doen er nu alles aan om hem te demoniseren en het CBR levert op basis van de ene na de andere valse mediaverklaring van Alexander Pechtold en een deel van de lokale medewerkers in Enschede de input voor ongekende laster, smaad en haatzaaien. Hij moest vanwege doodsbedreigingen, die een gevolg waren van de valse verklaringen van Pechtold, zijn huis uit vluchten. Maar Henrie Kamps en een kleine redactie weerhoudt dat alles niet om de schokkende waarheid aan het licht te brengen. Al duurt dat nog jaren….

‘Mijn leven is niet zo leuk meer, maar ik knok niet alleen voor mijn eigen eerherstel. Er is een algemeen belang. In het dorp waar ik geboren en getogen ben steken de mensen nog gewoon de duim op als ik de hond uitlaat.

Dat collectieve liegen en bedriegen, zoals dat zich bij het CBR in Enschede, Arnhem en het hoofdkantoor in Rijswijk manifesteert, moet uitgebannen worden in onze rechtsstaat. Tot er aandacht komt van de nieuwe landelijke politiek blijven wij investeren in onderzoek en het publiceren van de resultaten daarvan. Desnoods vanuit Turkije, Spanje of een ander land waar het CBR de rechterlijke macht geen zand in de ogen kan strooien.’

Of hij de Rechtspraak iets verwijt? ‘Nee hoor, maar feit is dat in het geval van Kindertoeslag Schandaal de rechters ook veel te lang de overheid ‘het voordeel van de twijfel’ hebben gegeven. Men heeft daar zelfs excuses voor aangeboden. Maar rechters die weinig kritisch kijken naar wat overheden ‘beweren’ zul je houden. Burgers kunnen nu eenmaal niet opboksen tegen advocatenteams zoals de Belastingdienst, het UWV en het CBR moeiteloos inzetten om leugenachtige verklaringen over de balie te gooien en burgers structureel valselijk te beschuldigen.

Wat moet je als burgers doen wanneer zoals bij Pascal Hansen en mij de helft van de examinatoren in Enschede valselijk verklaard? Ik zou zeggen een onafhankelijk onderzoek, maar daar vind je momenteel geen instantie voor in dit land. Onze overheid bemoeit zich graag met de problemen bij The Voice of NOS Sport, maar als het de overheid zelf betreft is er geen loket of instantie waar je ernstige integriteitsschendingen zoals in ons geval kunt melden! Pascal Hansen gaat daar strijd voor voeren richting de nieuwe Tweede Kamer. Hij kent de weg!’

‘Kijk naar het voorval met die 17-jarige leerling van Brünen, Jens van Rijn uit Tilligte. Die hele examenrit is bekeken door oud-examinatoren en ervaren instructeurs. Iedereen beaamd wat de analyse van de videobeelden, die al lang maanden geleden door Rijvisie openbaar zijn gemaakt aantonen. Namelijk dat Jens liegt. Waarschijnlijk is hij op het verkeerde been gezet door zijn examinator Bernd O.; een van de examinatoren die in meerdere kwesties synoniem staat voor een zeer onbetrouwbare, gecorrumpeerde overheid. Niet alleen in het geval van mijn schorsing, ook in andere kwesties duikt zijn naam op als handlanger van divisiemanager Harold Bekhuis en Alexander Pechtold. Het CBR brengt de Jens-affaire in bij het Kort Geding tegen Pascal Hansen en mij. Dat zie ik als crimineel gedrag! Straks zit Jens van Rijn uit Tilligte, over AVG gesproken, met de problemen, want ook hij zal door de rechtbank gehoord gaan worden.’

Het CBR leest, zo blijkt bij dit Kort Geding, ieder artikel op jullie blog. Dus het CBR weet dat Jens een leugenachtige verklaring heeft afgelegd en dat RTV Oost een haatzaaiend artikel heeft geplaatst. En dan die kwestie opvoeren in een Kort Geding, dat is heel kwalijk en strafbaar volgens ons. Dat is nu exact waarom ons land woensdag anders gaat stemmen. Nederland wil niet langer dat dit soort examinatoren, ambtenaren zo evident liegen en bedriegen.’ zegt Kamps. ‘Kijk maar naar de beelden onder dit artikel en besef dat beweerd wordt dat ik Jens op 1 meter afstand het examen hebt gefrustreerd… gewoon kijken en de ondertitels lezen…’.

‘Ik ben in deze strijd werkelijk alles kwijtgeraakt wat mij lief was. Volledig geruïneerd, maar dankzij de steun van een klein team hardwerkende medestanders en de donaties van Gerard Sanderink houdt ik deze strijd nog wel een tijdje vol. In welke vorm dan ook. Zeker met in het vooruitzicht ooit een boek of de docu-serie. Ik wil dat iedereen die mij kent ooit leest dat ik vanaf het begin op dezelfde wijze als ouders in de Kindertoeslag Schandaal en andere overheidsaffaires ben aangepakt. Dan pas zit deze uitdaging er op!’

‘Kijk, in Enschede lukte het Alexander Pechtold niet om de burgemeester zo ver te krijgen een gebiedsverbod op te leggen, de politie kreeg inmiddels door dat al die meldingen nergens op gebaseerd waren en dus moet de rechter in Kort Geding door de landsadvocaat aan de hand van leugenachtige verklaringen van een groepje gecorrumpeerde examinatoren worden wijsgemaakt dat er door de vrijwilligersorganisatie VCBA van Pascal Hansen en mij geïntimideerd is. Schandalig!

De bodycam- en dashcambeelden laten echt een ander beeld zien. Zo verziekt is het CBR in Enschede en geloof mij dit gebeurt niet alleen in Enschede. We hebben meerdere van dit soort meldingen uit het land ontvangen uit de voorbije decennia. ‘Als er geen externe controle komt op het CBR nemen integriteitsschendingen en de zwendel met examens door het CBR alleen maar toe.’ zegt Kamps.

Op 12 december is er een eerste inhoudelijke behandeling bij het Gerechtshof over de ernstige mishandeling op het terrein van het CBR in Enschede en de Raad van de Journalistiek gaat volgend voorjaar oordelen over de berichtgeving over de kwestie ‘Jens’ en anderen smadelijke artikelen door de regionale omroep. Verder loopt er nog een klachtenprocedure tegen twee Enschedese agenten die Kamps vorig jaar onrechtmatig behandelden bij de mishandeling.

De analyse van het meest bekritiseerde deel van de examenrit van Jens toont aan hoe het CBR de media en de rechtbank misbruikt…. Examinator Bernd O. creëert zelf een situatie om Kamps er in te luizen.