Wie liegt er op het ministerie?

Loading

Nederland raakt er helaas aan gewend en is er helemaal klaar mee; een liegende, onbetrouwbare overheid, liegende topambtenaren. Daar waar directeur Bart-Jan Westerhof van het ministerie van I&W keer op keer meldingen over integriteitsschendingen door het CBR ontvangt en de ontvangst bevestigd schrijft de plaatsvervangend Directeur Generaal Mobiliteit, Marion Smit, in een brief aan consumentenbelang VCBA dat er nooit klachten over het CBR zijn ontvangen. Wie liegt er?

‘We gaan dat vragen aan de nieuwe minister. Het is niet te geloven wat wij hier zien. Je vraagt je af waarom het contract met de heer Pechtold voor vier jaar is verlengd. U heeft gelijk dat de Kamer telkens onjuiste informatie bereikt. Vorig jaar moest de minister al toegeven dat de aantallen over 2022 niet klopten en wat u mij nu laat zien is dat er feitelijk nauwelijks iets veranderd in de wachttijden. Terwijl Mark Harbers beloofde dat dit per jaar ultimo door het CBR zou zijn teruggebracht naar gemiddeld 8 weken. Uit uw statistisch overzicht en uitlatingen van de BOVAG moeten wij constateren dat de Tweede Kamer opnieuw fout is ge├»nformeerd door deze minister. Ongelofelijk!’ aldus een lid van de Tweede Kamer.

directeur I&W Bart-Jan Westerhof bevestigde meerdere malen klachten over het CBR/Pechtold