VCBA: ‘Wij richten onze pijlen op Bart-Jan Westerhof de plaatsvervangend directeur op het ministerie’

Loading

Bart-Jan Westerhof is plaatsvervangend directeur van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Hij maakt deel uit van de Bestuurskern en is degene die meerdere malen namens de minister, Mark Harbers, reageerde op meldingen over misstanden bij CBR. Meer en meer lijkt het er volgens de nieuwbakken voorzitter van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs op dat Westerhof, Van der Burg en Smit elkaar het balletje toespelen.

‘Wij vinden het opmerkelijk dat soms de een reageert op brieven die de ander ontvangt. Dat blijkt uit recent WOO onderzoek. Kennelijk wil niemand op het ministerie verantwoordelijk zijn voor, of met de meldingen, klachten over het CBR. Jongeren en rijscholen zijn daar al jarenlang de dupe van. Daarom hebben wij besloten om vanaf nu onze pijlen te richten op de man die meerdere malen namens de minister heeft gereageerd: ‘Bart-Jan Westerhof’.Via het nationaal loket Onrecht heeft de heer Westerhof nu een brief ontvangen, waarin hem wordt gevraagd om te zorgen dat er binnen 28 dagen een ontvangstbevestiging of inhoudelijke reactie volgt op de brandbrief die in september 2023 gestuurd is naar Marion Smit, de plaatsvervangend Directeur Generaal Mobiliteit. Zij reageert ondanks herhaalde verzoeken niet, maar heeft de brandbrief via een persoonlijk assistent naar een ander loket doorgestuurd. Na veel vijven en zessen en maanden wachten hebben wij een standaard mail ontvangen dat er geen reactie komt.