ConsumentKritiekVeel gelezen

Kamps:’Problemen liggen bij het CBR, niet bij de rijscholen of instructeurs!’

Loading

Hij is allerminst verbaasd over de aankondiging die Mark Harbers vandaag doet via alle media. Henk Kamp, Mark Rutte, Cora van Nieuwenhuizen of Mark Harbers. Volgens de Needse voormalig rijschoolhouder zijn ze allemaal ‘van hetzelfde laken een pak’. Vera Bergkamp, Alexander Pechtold of Sigrid Kaag; allemaal plucheplakkers die de Nederlandse burgers al heel veel ellende hebben bezorgd. Althans dat is zijn mening. Kamps knokt, dankzij flinke donaties uit het bedrijfsleven, al tegen de misstanden bij het CBR. Dat blijft hij doen tot hij 67 jaar oud is. ‘Dat is nog 5 jaar. Het gaat mij niet om Pechtold, maar om een eerlijke, betaalbare opleiding die aansluit bij de rest van Europa. We moeten af van al die idioterie van mannen op leeftijd bij het CBR die een eigen bolwerk in stand willen houden en de laatste 10 jaar van hun luie ambtenarenbestaan in SUV’s op kosten van jongere willen rondtuffen.

‘Vorige week zat Henk Kamp (VVD) nog op de publieke tribune tijdens het debat over de formatie. Of hij niet de beoogd minister-president was? vroeg een parlementariër. Lachwekkend en tegelijkertijd dom.Zelfs Mark Harbers wordt af en toe genoemd als nieuwe minister-president. Dan heb je toch weinig historisch besef.

Iedereen vergeet dat Harbers ooit als staatssecretarsis zijn biezen kon pakken, omdat hij tegen de Tweede Kamer ‘loog’. Uit meerdere parlementaire enquêtes ontstaat toch het beeld dat Henk Kamp in zowel het Kinderdagopvang Toeslag Schandaal als de gevolgen van de gaswinning in Groningen uiterst onbetrouwbaar heeft gehandeld. Datzelfde is het geval met de vorige minister die over het CBR ging en de huidige: Mark Harbers.’ zegt de Needse publicist. Mark Rutte en Cora van Nieuwenhuizen zorg(d)en nadat hun ‘succes’ in politiek Den Haag eigenlijk voorbij was vanwege het Kinderopvang Toeslag schandaal toch ook vooral goed voor zichzelf?’

‘Vrijwilligers en freelance-journalisten hebben ruim twee jaar onderzoek verricht bij het CBR. Zeer tegen de wil in van Alexander Pechtold. Hij heeft er alles aan gedaan iedere vorm van onderzoek via bevriende media en ja-knikkers op lokale examencentra als ‘crimineel’ gedrag te framen. Met enig succes! Pechtold is een bestuurder die prima in het bovenstaande plaatje past; iemand met een dubieus politiek en privé verleden. De conclusies van de onderzoeken zijn allemaal hetzelfde: ‘De problemen liggen bij het CBR, niet bij de rijscholen of instructeurs!’

Het grote nadeel is volgens Kamps dat het (bijna) niemand in de rijschoolbranche interesseert of jonge mensen te veel betalen of misleid worden door het CBR. BOVAG, ANWB en anderen hebben vooral een commercieel eigen belang. De voorzitters van BOVAG, VRB en andere brancheorganisaties hebben bijna allemaal een grote rijschool. De voorzitter van de Koepelorganisatie is een ex-directeur van het CBR, die in zijn tijd al uitblonk in het doen van valse beloften en misleiding. ‘Vraag het maar eens aan Kris Kalloe van de destijds grootste rijschool van Den Haag. Hoe hij belazerd is door Vera Bergkamp en Jos Vaessen de toenmalige directie van het CBR’,

De ‘nieuwe politiek’, de Consumentenbond en ACM zouden best wel eens wat tijd kunnen besteden aan de werkelijke achtergronden van de problemen in de rijschoolwereld en oneerlijke handelspraktijken, misstanden en angstcultuur door en bij het CBR. Die problemen waarover Mark Harbers het nu in de media heeft liggen echt niet bij de rijscholen en instructeurs, maar vooral bij een falende overheid. Het is echt niet voor niets geweest dat het CBR in 2019 onder curatele werd gesteld en er een onderzoekscommissie vanuit de Tweede Kamer kwam die onderzoek deed naar onder andere het CBR. Het CBR maakt al veel te lang eigen wetgeving. Ik hoop dat NSC en de andere coalitie-partijen wat meer oog hebben voor de Europese wetgeving’ zegt de plaaggeest van Alexander Pechtold.

‘Geloof mij of geloof mij niet. Op enig moment gaat blijken dat Pechtold er net zo’n janboel van heeft gemaakt als Dick Benschop bij Schiphol. Het zijn bestuurders die het geen ene mallemoer interesseert wat de gevolgen van hun wanbeleid zijn. Net als Henk Kamp en veel anderen zijn ze schaamteloos en hunkeren ze naar macht en aanzien! ‘Veelal nergens op gebaseerd’ aldus de voormalig tv-programmamaker.