NieuwsWachttijden

Rijschoolhouder bij CBR in Apeldoorn: ‘Het examencentrum bestaat nog steeds, maar er is weinig te doen’

Loading

Dinsdagmiddag, 11 juni 2024 om 13.01 bij het CBR Deventer spreekt de directe buurman van het CBR een van onderzoekers aan van de Vereniging Consumentenbelang Autorijbewijs (VBCA). ‘Ja, het is er nu druk, maar de meeste dagen zijn er maar enkele praktijkexamen die ieder uur wegrijden. Veel rustiger dan vroeger. Vandaag is het dinsdag, dan is het meestal wel wat drukker. Er staan vijf examenauto’s klaar voor vertrek. De andere helft van de examenvakken blijft onbenut. Dan het volgende adres: het CBR examencentrum in Apeldoorn. Daar begint om 14.00 uur weer een nieuw examenblok…

Als onze onderzoeker een half uur later arriveert bij examencentrum in Apeldoorn, lijkt het een ‘uitgestorven’ boel. Er bevindt zich geen enkele lesauto op het afgesloten examenterrein aan de Antillen 11.Aan een rondjes rijdende lesauto vragen wij of het CBR examencentrum in Apeldoorn is opgeheven. ‘Nee,’ zegt een rondrijdende rijschool. Het examencentrum bestaat nog steeds, maar er is weinig te doen. Vroeger stonden hier vaak toch wel ieder examenblok een stuk of vijf of zes lesauto’s klaar. Nu niet meer. “De meeste examinatoren werken tijdelijk op andere locaties waar de reserveringstermijn soms is opgelopen tot een half jaar.” De instructeur tikt met zijn wijsvinger op zijn voorhoofd. Hij zegt verder niets, maar bedoeld ‘Ze zijn van lotje getikt bij het CBR’

als om 14.00 uur een nieuw examenblok start blijft het examenterrein leeg
op dinsdag is het ‘druk’ in Deventer, maar ook dan is de helft van de examenplekken niet benut