Welke rol speelde Marion Smit bij de vermeende doofpot-affaire rond grootschalige CBR examenzwendel?

Ambtelijk falen Marion Smit (DGMO) zorgt voor miljoenenschade onder Pech-generatie!

Loading

Waarom zweeg de plaatsvervangend Directeur Generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en waarom stond ze het toe dat de voorzitter van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs kapot werd geprocedeerd door het CBR? Wat was de rol van Marion Smit namens het ministerie en waarom loog ze? Welk belang heeft ze?

Marion Smit ontkende vorig jaar in een reactie op een brief vanuit ConsumentenBelang VCBA dat er klachten over het CBR waren binnengekomen bij het ministerie. Daarna reageerde ze niet meer op een brandbrief (onder) en liet haar persoonlijk assistent vanaf dat moment alle aan haar gestuurde brieven doorsturen naar een nietszeggende mailbox voor burgerklachten. Niet een keer kwam er daarna nog een inhoudelijke reactie. Marion Smit liet alles in de doofpot belandden. Waarom?

‘Marion Smit ontkende op de hoogte te zijn van misstanden bij het CBR en heeft nooit gereageerd op onze brandbrief en andere brieven die wij haar daarna stuurden’ reageert de VCBA, de vereniging die de consumentenbelangen behartigd. ‘Nee hoor, Marion Smit liep naar haar baas en die dreigde ons met rechtszaken’

Toch is het opvallend dat het CBR nu per 1 mei een einde maakt aan juist datgene dat VCBA en anderen bij Marion Smit op het bureau gooiden: het CBR verdeelde al jarenlang op een oneerlijke manier de examencapaciteit. Opvallend daarbij is dat het CBR nu via de media verklaard: ‘Iedere rijschool moet dezelfde kansen hebben bij het reserveren van examens en iedereen moet gelijk worden behandeld. Omdat dat niet altijd het geval is, haalt het CBR vanaf 1 mei de touwtjes strakker aan

‘Voorheen was dat dus niet het geval is dan de conclusie en Marion Smit, haar baas én de minister hebben daar talloze brieven over ontvangen en ontkennen tot op de dag van vandaag deze grootschalige examenzwendel bij het CBR’

Journalisten van het nationaal loket Onrecht doen onderzoek…

fragment uit brandbrief aan Marion Smit