Betaald CBR of ministerie mee aan KRO/NCRV serie De Rijles?

Waarom werkt de publieke omroep mee aan misleiding van de consument?

Loading

‘Er is geen bewijs dat rijlessen bijdragen aan de verkeersveiligheid’. Woorden van die strekking komen eind 2021 uit de mond van afdelingshoofd Geertje Hegeman (onder) van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Wat opvalt is dat nadat deze uitspraak wereldkundig is gemaakt door ons blog, de Directeur-generaal van het ministerie ons dreigt met rechtszaken. Hegeman ontkende de uitspraken gedaan te hebben… althans dat beweerde haar baas Kees van der Burg. Nu de publieke omroep met een serie ‘De Rijles’ komt wil onze redactie weten of het CBR of het ministerie bijdraagt aan de productiekosten.

Het tv-programma wordt geproduceerd door dezelfde makers als ‘Keuringsdienst van Waarde’, zegt Henrie Kamps. ‘Dan hoop je dat het met een kritische blik kijkt naar de ‘waanzin’ waartoe het CBR en DGMO leerlingen en rijscholen drijven. Standaard wordt iedereen wijsgemaakt dat er een causaal verband is tussen de huidige door CBR gedomineerde rijopleiding en de verkeersveiligheid. En dat is een pertinente ‘leugen’.

Kamps was meer dan 20 jaar actief als programma- en contentmaker en weet dat de publieke omroep via ‘buitenproducenten’ externe partijen laat meebetalen aan tv-programma’s. ‘Dit programma wordt gemaakt door DAHL TV. Een prima producent die al geruime tijd bestaat. Maar het zou bijzonder zijn als zij een kritiekloos programma maken, met geen woord reppen over de onzinnigheid van de huidige CBR regelgeving en onwettige inmenging in de rijschoolwereld. Dat zou niet in lijn zijn met dat andere programma dat men al jaren produceert: ‘De Keuringsdienst van Waarde’.

In een brief aan de minister van Cultuur, het Commissariaat voor de Media en de NPO directie vraagt ons blog om duidelijkheid voor wat betreft de financiering van de serie.

fragment waarin Hoofd Verkeersveiligheid Geertje Hegeman erkent dat er geen bewijs is dat rijlessen bijdragen aan verkeersveiligheid….