Rijopleiding kan na 2025 minimaal 1000 euro goedkoper!

Loading

Volgens het blog voor onafhankelijke rijscholen, RijschoolProfs.nl, zal nieuwe Europese wetgeving zorgen voor flinke veranderingen in de rijopleiding en de kosten daarvan. Het CBR wijkt momenteel in veel opzichten af van de Europese regels en houd een angstcultuur in stand. Zo lezen wij in een artikel op het blog. De Europese wet zal na de komende verkiezingen flink aangepast worden. Zo kan binnen de EU iedere 17-jarige al een rijbewijs krijgen en zelfstandig auto rijden.

Volgens onderzoekers kan de examinator, zoals in Duitsland en België, voortaan beter naar de achterbank. Ook moet de Tussentijdse Toets weg al dienst bij het CBR. Het is geen wettelijke taak en houd onnodig 100.000 examenplekken per jaar bezet.

Bijkomende voordeel van het verplaatsen van de examinator naar de achterbank is dat de eigen instructeur altijd meerijd en examinatoren voortaan niet langer het 2e gaspedaal hoeven los te koppelen.

Al met al verwachten onderzoekers dat de rijopleiding al snel 1000 euro goedkoper kan worden. Zeker als de code 78, het automaten rijbewijs, wordt afgeschaft.