2e gaspedaalCityLineDoofpotOnderzoek

VCBA: Het tweede gaspedaal? Chris van Dam moet er maar eens naar kijken!

Loading

Chris van Dam was ooit de voorzitter van de commissie die namens de Tweede Kamer onderzoek deed naar het Kindertoeslag schandaal. Na zijn vertrek uit de Tweede Kamer werd de voormalig politieagent voorzitter van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV).

‘Het is eervol om te mogen bijdragen aan het vertrouwen van mensen in hun dagelijkse veiligheid. Stap je bijvoorbeeld in een bus, dan vertrouw je erop dat dat veilig is. Je geeft dan een deel van de regie over je veiligheid uit handen. Als passagier heb je immers geen invloed op de stuurkunsten van de chauffeur, het onderhoud van de bus, de inrichting van het wegennet.‘ Het zijn de woorden van de voormalig CDA-er.

Dezer dagen krijgt Van Dam brieven waarin de OVV met klem wordt gevraagd een verkennend onderzoek te doen naar het structurele ontkoppelen van het 2e gaspedaal door CBR examinatoren voorafgaand aan ieder praktijkexamen. Brieven van de voormalige Haagse rijschoolhouder Kris Kalloe, de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs aan instanties, waaronder OVV, leiden tot op heden tot niets. ‘Iedereen wijst met de vinger naar de ander, waarschijnlijk omdat het CBR betrokken is…’.

‘Vreemd genoeg doet de OVV wel verkennend onderzoek naar vergelijkbare kwesties. Met het citaat op de website van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid impliceert de heer Van Dam zelf dat jongeren en hun ouders er op moeten kunnen vertrouwen dat instappen in een lesauto, al dan niet bij het CBR examen, veilig moet zijn. Dat is het niet. Evenzogoed zullen ook rijscholen verplicht moeten worden tot het gebruik van een gaspedaal op de dubbele bediening’ aldus de nieuwbakken voorzitter van VCBA.