DoofpotNieuws

Gaan CBR-ers onder de druk bezwijken in de rechtbank?

Loading

Mocht het twee CBR medewerkers (namen bekend bij redactie) nog niet duidelijk zijn dan zal het wat Needenaar Henrie Kamps niet lang duren eer ze beseffen dat ook ambtenaren in Nederland door of voor een rechtbank gehoord kunnen worden. Dat zal wat betreft de voormalig rijschoolhouder Kamps op 4 juli 2024 gebeuren om 9.00 uur in de Almelose rechtbank. Dan dient een tweede behandeling van een strafzaak die voortkomt uit een aangifte die het CBR op 8 maart 2022 heeft gedaan. Een valse aangifte met zeer grote gevolgen….

‘Waarheidsvinding is voor ons ter zitting het belangrijkste. Niet eens zozeer een eventuele straf voor beiden. Dat is ook niet aanhangig tijdens de verhoren. Als dat nodig is, omdat beiden blijven liegen of zwijgen, dan volgt op een later moment een andere procedure.’ aldus de verdediging.

Het Openbaar Ministerie is gevraagd om beide medewerkers op te roepen. Dat recht heeft de verdachte: Henrie Kamps. In een brief is het OM vorige week al geïnformeerd over de mogelijke vragen die de verdediging heeft.

Mochten de getuigenissen, procedurefouten en het tegenbewijs de rechtbank in Almelo niet overtuigen dat door het CBR onterecht aangifte is gedaan op 8 maart 2022 Kamps dan is er hoger beroep mogelijk. Volgende week doet de producent van het tv-programma Onrecht een verzoek bij de Almelose rechtbank om een cameraploeg toe te staan opnames te maken voor een aflevering van de nieuwe serie die gepland staat voor 2025/2026.

mogelijke vragen voor getuige 1
mogelijke vragen voor getuige 2