Nieuws

Almelose rijscholen E. Bos en Tristan Kock intimideren journalist!

Loading

‘Ik werd van meerdere kanten door rijscholen vastgezet. Overduidelijk bedoeld om mij te intimideren en bedreigen. Het was een vooraf afgesproken actie van beide rijschoolhouders. Dat zie je op de videobeelden. Je raakt er nooit aan gewend, zeker niet omdat ik in 2022 al ernstig mishandeld ben bij het CBR in Enschede, doodsbedreigingen krijg en constant geïntimideerd wordt. De rijscholen zijn opgefokt door de valse mediaverklaringen en acties van Alexander Pechtold. Hij heeft zelfs toespraken gehouden en onnodig de locatie in Enschede 3 dagen gesloten. Veel rijscholen geloven hem en zijn eeuwige leugens.

Wij gaan echter gewoon door met ons onderzoek. Zeker nu uit de plannen van vertrekkend minister Mark Harbers duidelijk is geworden dat het de bedoeling is om de wetgeving aan te passen en de rijopleiding flink duurder te maken, vanwege het jarenlange falende beleid van Pechtold en zijn management. Dat raakt alle rijscholen en hun leerlingen, maar mannen als Bos en Kock zijn niet bepaald intelligent. Die geloven alles!

‘De lesauto van rijschool Bos kwam links naast mij rijden en deed zijn raam open. Tegelijkertijd was het de lesauto van ene Tristan Cock die de voorkant van mijn auto blokkeerde. Toen ik rijschooleigenaar Bos een flyer met publieksinformatie wilde geven werd de sfeer direct grimmig. De instructeur wist kennelijk wel heel goed waarom wij onderzoek doen bij verschillende CBR locaties.

Het gaat om grootschalige zwendel en veel rijscholen werken daar bewust aan mee. Ze verdienen er extra goed aan!’ aldus de Needse onderzoeksjournalist. De Vereniging voor Consumentenbelang Autorijbewijs, gaat het voorval melden bij het CBR. Volgens de huisregels van het CBR doet het CBR in alle gevallen aangifte bij de politie. Eerder werd Erik Boensma voor twee maanden geschorst vanwege ‘grensoverschrijdend’ gedrag. Hoe noemt het CBR dit gedrag dan?

Deze maand organiseert de VCBA onderzoek op vier CBR locaties: Enschede, Doetinchem, Deventer en Almelo. Daarbij wordt in beeld gebracht hoeveel examenvakken er leeg blijven op de examen terreinen en er wordt steekproefsgewijs geregistreerd of ieder praktijkexamen wel 35 minuten duurt. Die minimale tijdsduur is vastgelegd in de wet; het Reglement Rijbewijzen artikel 83.

‘Wij stellen ons bewust op buiten het gebied dat van het CBR is. Liefst op de openbare weg of vrij toegankelijke parkeerterreinen zoals in Almelo. We constateren op alle vier locaties dat er structureel onvoldoende praktijkexamens worden afgenomen, althans veel minder dan voor Corona. 10 minuten voor aanvang van een examenblok maken we een foto waarop te zien is hoeveel voertuigen met de neus naar voren staan; dat zijn de lesauto’s die een praktijkexamen of tussentijdse toets gaan doen. Dat is de gerealiseerde (benutte) examencapaciteit op dat moment. Uit alle metingen, foto’s en videoregistraties blijkt dat het CBR vrijwel niets heeft gedaan om de reserveringstermijnen terug te brengen, terwijl demissionair minister Mark Harbers dat meermalen belooft heeft aan de Tweede Kamer.’