ConsumentKritiekMinisterieNieuws

VCBA: ‘Ook nauwelijks praktijkexamens in Doetinchem’

Loading

Vanmiddag. Het is 14.47 uur. Om 14.55 uur start er weer een nieuw examenblok bij het CBR in Doetinchem, dus moeten de examenvoertuigen om 14.45 uur klaar staan. Er staat op dat moment welgeteld 1 lesauto in de startblokken.

‘Ook in Doetinchem komen we examinatoren tegen die normaliter actief zijn op de locatie Enschede. Het CBR vult gewoon het ene gat met het andere. Een logische verklaring waarom er helemaal niets veranderd is aan de reserveringstermijn. Het ministerie, het Directoraat Generaal Mobiliteit en de vertrekkend minister kiezen er gewoon voor om eerst een enorme maatschappelijk schade te laten ontstaan, om vervolgens de wetgeving aan te passen. Minister Harbers heeft vorig jaar meerdere keren gelogen in de Tweede Kamer. Rond de Kerst zou het CBR een reserveringstermijn van 8-10 weken hebben. Dat was landelijk in werkelijkheid 20-22 weken!”

Het lijkt volgens VCBA op een vooropgezet ‘spel’. ‘Je laat de boel opzettelijk in de soep lopen. Geeft de rijscholen daarvan de schuld en gaat daarna roepen dat de wet moet worden aangepast. Want dan zijn er in de toekomst meer jongeren die direct de eerste keer slagen dan momenteel het geval is. Pure onzin. Het merkwaardige is namelijk dat in de toekomstplannen van het CBR iedere leerling twee examenmomenten krijgt. Dat gaat natuurlijk een nog veel grotere chaos worden dan het nu al is.’ aldus de voorzitter van VCBA.