NieuwsOnderzoekWachttijden

Opnieuw dreigende situatie voor journalist bij CBR in Almelo!

Loading

Nog geen twee dagen nadat een onderzoekers van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs (VCBA) melding maakte van intimidatie en dreiging bij het CBR in Almelo was het vanmorgen, kort voor het examenblok van 10.45 uur, opnieuw raak. VCBA heeft melding gedaan bij Persveilig.nl van de toenemende intimidatie van de journalist.

‘Wij gaan in overleg met onze advocaat om te kijken of er aangifte noodzakelijk is en waar we die dan kunnen doen. De Politie Oost-Nederland is in onze ogen niet bepaald onafhankelijk in de kwestie rond ons onderzoek naar grootschalige zwendel door het CBR. De betrokken journalist is van mening dat de meeste instructeurs vooral opgefokt zijn geraakt door twee bijeenkomsten waarbij Alexander Pechtold ze heeft opgestookt tegen de betrokken onderzoekers. Daar zijn beeldopnamen van; rijscholen werd zelfs een ‘bonus’ voorgehouden. Ze konden extra lessen vergoedt krijgen door het CBR’.

De betrokken journalist reageerde aangedaan: ‘Wanneer ik van alle kanten rijscholen ‘klaar’ zie gaan staan dan ben ik bang dat ik net als twee jaar geleden bij het CBR in Enschede wordt mishandeld. Ik heb destijds PTSS opgelopen en dat is erg heftig; soms bijna onleefbaar.

De gebeurtenissen bij het CBR in Almelo zijn vanmorgen live meegekeken door de productiemaatschappij van het tv-programma Onrecht, omdat de auto waarin de journalist zijn werk doet onder andere voorzien is van een 340 graden camera die live streamt.

‘Ik heb de politie ge├»nformeerd en overleg gehad over wat te doen. De lesauto van Koos Bos, eerder deze week was het E. Bos die Kamps intimideerde, stond buiten de CBR examenvakken. Op een bepaald moment kwam een examinator van het CBR die eiste dat ik hem zou laten vertrekken. Ik ken die examinator, het is namelijk een van de vijf examinatoren uit Enschede die verdacht worden van corruptie. Hij is een van de twee examinatoren die rijschoolhouder Erik Boensma heeft bedrogen en zorgde dat Boensma voor twee maanden werd geschorst. Na overleg met de producent die een tv-programma maakt over de misstanden bij het CBR heb ik mijn auto weggezet. Maar duidelijk was dat de examinator zich buiten het CBR examenterrein bevond.”

De voorzitter van VCBA betreurt het voorval maar zegt tegelijkertijd dat het onderzoek vanuit de consumentenvereniging volledig legitiem is. ‘Het CBR wil niet dat er onderzoek plaatsvindt naar de chaos bij het CBR’ en dit is hoe Alexander Pechtold ons nu eenmaal wil bestrijden. Het onderzoek breid zich de komende maanden ook uit naar Rijswijk en de regio. Dus hij zal ermee moeten leven of met ons in gesprek gaan.