Hoogleraar: ‘een terroristische daad vanuit het CBR lijkt onwaarschijnlijk, maar is niet onmogelijk’

Loading

‘… dan wel het aanrichten van maatschappijontwrichtende zaakschade, met als doel maatschappelijke ondermijning en destabilisatie te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden ‘ valt te lezen op de website van NCTV. Volgens een hoogleraar, die bevraagd is vanuit het nationaal platform Onrecht, lijkt het in eerste instantie wat ver gezocht dat een CBR examinator met dat doel een lesauto op de spoorwegovergang ‘t Haantje zette en daarmee een terroriste daad pleegde. ‘Dat zal nader onderzoek vergen’

Aanleiding voor het gesprek met de hoogleraar is een interview met Kris Kalloe. Het was zijn lesauto die bij de gevaarlijkste spoorwegovergang van Nederland stil werd gezet door een CBR examinatrice. Even later werd de lesauto geramd door twee , elkaar tegemoet rijdende NS treinen. Er vielen wonder boven wonder geen doden of gewonden. Volgens de voormalige Haagse rijschoolhouder had de examinatrice een duidelijk doel: het CBR wilde een wetswijziging en die kon door de actie van de Rijswijkse examinatrice een stuk gemakkelijker door de toenmalige Tweede Kamer worden geloodst.

‘Ik zou het zo weer doen’ zou de Rijswijkse examinatrice een week later hebben verklaard.

Kwade genius zou volgens onderzoekers de toenmalige adjunct-directrice Vera Bergkamp kunnen zijn. Een vertrouweling van de huidige algemeen directeur van het CBR, Alexander Pechtold.

Vorig jaar werd het Presidium van de Tweede Kamer al geïnformeerd dat er een journalistiek onderzoek was gestart tegen de toenmalige Kamervoorzitter. Enkele weken nadat het Presidium Vera Bergkamp had geïnformeerd, besloot zij uit de politiek te stappen.

https://rijvisie.nl/blog/2024/06/04/monique-de-rooy-zette-mijn-lesauto-opzettelijk-op-de-spoorwegovergang