VCBA: Nieuwe CBR locatie Hengelo uitermate geschikt voor publieksacties!

Loading

Het is al een tijdje rustig rond de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs (VCBA). De verwikkelingen rond de inmiddels vanwege ziekte vertrokken voorzitter Pascal Hansen vereisten ‘een tijd van bezinning’. Niet omdat er twijfels zijn bij de doelstellingen van de vereniging, maar vanwege de onrechtmatige maatregelen die het CBR tegen de voormalig voorzitter opzette om hem te verhinderen op te komen voor de belangen van de consument. Hansen werd onterecht en valselijk beschuldigd bij de rechtbank in Gelderland en hem werd door de vice-president van de rechtbank de mogelijkheid ontnomen zijn onschuld te bewijzen. Ook werd hij meerdere keren ge├»ntimideerd en voorgelogen door resp. de Directeur Generaal Mobiliteit van het ministerie I&W; Kees van der Burg en zijn plaatsvervanger Marion Smit.

‘Het is bijzonder vervelend wat Pascal Hansen is overkomen. Dat hij tot op de dag van vandaag geen advocaat bereid heeft kunnen vinden om een bodemprocedure tegen het CBR aan te spannen, vanwege leugenachtige verklaringen van lokale CBR’ers is veelzeggend. Nee, misschien wel alleszeggend’ zegt zijn opvolger die vanwege genoemde CBR en DGMO intimidaties anoniem wenst te blijven.

‘Ja, dat is helaas de realiteit als je de belangen van de consumenten verdedigt tegenover het CBR of het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het is juist om die reden dat wij hebben nagedacht over voortzetting van publiekscampagnes. Niet of wij onze strijd tegen de misstanden en examenzwendel door het CBR zouden staken. Dat is nooit een optie geweest. Het feit dat het CBR inmiddels heeft toegegeven dat ze enkele spelregels voor het reserveren van een praktijkexamen gaan aanpassen, zodat het ‘voor iedereen eerlijk wordt’, bevestigt al dat dit op dit moment niet het geval is. Jarenlang zijn jongeren daardoor ernstig financieel gedupeerd. Het gaat mogelijk om enkele honderden miljoenen euro’s aan schade.’

[tekst gaat door onder afbeelding]

VCBA heeft ondertussen niet stilgezeten, maar wacht, net als de rest van Nederland, op een nieuw kabinet. ‘Zolang Mark Harbers de minister is en er binnen DGMO dezelfde topambtenaren meeliegen met het CBR kunnen wij niets veranderen. Wel kunnen we hardere publieksacties organiseren, maar daarvoor is de locatie Enschede inmiddels te gevaarlijk. Onze vrijwilligers zijn daar niet veilig’.

Dus wacht VCBA tot de nieuwe locatie in Hengelo in gebruik wordt genomen. Daar is enorm veel ruimte in het publieke domein. Die locatie is uitermate geschikt om jongeren en hun begeleiders te informeren via de openbare weg.